Suvi on matkamise aeg ja äkknälja kustutamiseks on müslibatoon üks nobedamaid- tervislikumaid valikuid. Müslibatoonide valmistamine pakub lastele rõõmu ja kasu on sellest taevani. Tekst: Gea Melin Fotod: Martin Kosseson Müslimeistrid: Aina Isabel (3) ja Sonja (5) KÜMNELE VALMISTUSAEG: ca 30 minutit + tunnike külmas 2 dl mandleid 30 datlit 4 dl kaerahelbeid 5 sl maapähklivõid Purusta mandlid kannmikseris väikesteks tükkideks (mitte ...
RETSEPT: SUSHITUUTUD
Tuut-tuut! Siit tuleb kevadisest värskusest pakatav sushi lihtsustatud variant tuutu kujul, kuhu sisse saab iga väike köögimeister kokku rullida oma lemmikmaitsed, et seda kas kohe pintslisse pista, pidulauale lennutada või kevadisele piknikule kaasa pakkida. Tekst ja retsept: Gea Melin Fotod: Martin Kosseson Toidumeistrid: Mari ja Ekke KÜMNELE VALMISTUSAEG: 1 tund RIIS: 500 g sushiriisi 650 ml vett 4 sl riisiäädikat ...
Retsept: Rikkad rüütlid
Viljandimaal asuva Naatsaku talu printsessid Hannah (12) ja Katharina (8) teavad täpselt, mis on puhkepäeval see mõnus hommikupala! Seda vaaritavad nad kokku täitsa ise – endal ikka veel öösärgid seljas! Retsepti autor: Gea Melin Foto: Martin Kosseson Toidutegijad: Hannah Lya, Katharina Victoria Tavaliselt teatakse saia-muna-suhkrurooga “Vaesed rüütlid”, kuid see siin on kõvasti rikkalikum versioon. Pannimaius aitab ära kasutada kuivama jäänud ...
Retsept: Kõrvitsajäätis kondenspiimaga
Ka sügisel on jäätis lubatud! Kõrvitsa-kondenspiimajäätis on tummisele aastaajale sobivalt vürtsine. Ja muidugi ka magus. Lihtne valmistada ning veel lihtsam pintslisse pista! Tekst ja retsept: Gea Melin Fotod: Kris Süld Modellid: Saga Josephine, Henriete Lee Valmistusaeg: ca 1 tund + 4 tundi sügavkülmas olemist Kogus: ühele kuni kümnele, olenevalt distsipliinist 2,5 dl kõrvitsapüreed 4 dl vahukoor 250 g kondenspiima 1 ...